top of page

tis 25 juni

|

Utfallsfondens Hus

Hur kan man förebygga placeringar av unga?

Genom evidensbaserade öppenvårdsinsatser i stället för placering kan väsentligt bättre utfall nås för såväl barnen som deras familjer. Dessutom undviker kommunen höga kostnader för placeringar. Utfallsfonden kan finansiera insatserna och låta kommunen enbart betala för uppnådda resultat.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Hur kan man förebygga placeringar av unga?
Hur kan man förebygga placeringar av unga?

Tid och plats

25 juni 2024 14:00 – 15:00

Utfallsfondens Hus, Björngränd 12, 621 57 Visby, Sverige

Om evenemanget

Att samhällsplacera ett barn är ibland nödvändigt, men inte sällan innebär en placering ett trauma för hela familjen. Studier har visat att livet för de placerade barnen ofta blir sämre än för de syskon som blivit kvar i familjen. Att förebygga placering av barn är både humant och ekonomiskt önskvärt, men utfallen av olika öppenvårdsinsatser är ibland osäkra och det är svårt att bygga tillräcklig kapacitet. Rädda Barnen Välfärd, Solega och Utfallsfonden presenterar vårt angreppsätt och hur vi kan hjälpa kommuner att bygga högkvalificerad öppenvårdskapacitet och göra en ytterligare förflyttning till preventiva öppenvårdsinsatser.

Medverkande:

Johannes Nilsson, VD, Rädda Barnen Välfärd Lasse Stjernqvist, tidigare KSO, Norrköpings Kommun samt styrelseordförande i Ing-Marie Wieselgrens Stiftelse Emma Ljunggren, Programchef MST och VD, Solega Joachim Werr, Partner, Utfallsfonden

Dela detta evenemang

bottom of page